Logo Go3 Tiger3 Versiyon 2.50 Sürüm Duyurusu

Logo Destek

Logo yazılım sürüm duyurusu : 2.50.00.00


ERP ürünleri için 2.50.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına ftp sitemizden erişebilirsiniz.
Önemli Uyarı :
Kurulum dosyalarında güncellemeler yapılmış olup, kurulumdan önce bu dokümanı incelemenizi rica ederiz.
Dikey çözümlerin tamamı kurulmadığında açılışta dikey çözümlerle ilgili uyarı alınabilir. Uyarı alınmaması için add-ons.ini dosyasının içerisinde istenmeyen satırların başına - (eksi) işareti konulmalıdır.
Program klasöründe bulunan add-ons.ini dosyasının içerisinde program açılırken yüklenecek çözümler seçilmektedir. Kullanmadığınız uygulamalara ait satırların başına - (eksi) işareti koyarak program açılışının daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Sql 2005 ile birlikte gelen schema binding özellikli view'lar 2.14.00 sürümü ile kullanıma başlanmıştır.Muhasebe toplam tabloları yerini bu view'lara bırakmıştır. Bu sebeple SQL server 2000 sürümü kesinlikle desteklenmemektedir.
Muhasebe toplamları için yeni eklenen view : LV_FFF_DD_EMUHTOT
2.16.00.00 sürümünde bazı altyapı düzenlemeleri yapıldığından, sürümü kullanıma almadan önce verilerin yedeğinin alınmasını ve müşterileriniz için önemli olduğunu düşündüğünüz işlemleri geçiş öncesinde test etmenizi tavsiye ederiz.
Sürüme ait uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.
Yükleme işlemlerine başlamadan önce mutlaka 3. nesil lisanslama için yükleme dökümanlarını okumanızı öneririz.
Genel Uyarılar:

• Genel Tablo Yönetimi altından daha önce oluşturulmuş ve kullanılan tablolar var ise güncelle işlemi yapınız. Genel Tablo Yönetimi tablolarının güncelleme işlemini, firma güncelleme işleminden önce yapınız.
• 1.7x.xx,1.8x.xx versiyonlarından geçişlerde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapılmalıdır.
• Firmaya ait dönemler için Veri Tabanı Araçları oluşturulmalıdır.
• Güncelleme işlemi istenirse bütün firmalar için toplu olarak başlatılabilir.
• Unity Objects ve OD kullanımı mevcut ise bu sürüme uygun araçlar update edilmelidir.
• 2.00 sürümü öncesindeki sürümlerden geçiş yapan kullanıcılarımız versiyon değişimi yapmadan önce tüm ek paket ve kullanıcı arttırımlarını yüklemeli sonrasında versiyon değişimlerini yapmalı.
2.04.00.00 Versiyonundan Önceki Versiyonlardan Geçişleri İçin Uyarılar :
Veritabanı mimarisinde değişiklik yapılmıştır.Yapılan düzenlemeler doğrultusunda SEQ tabloları kullanımdan kaldırılmış, tablolar identity özelliğine dönüştürülmüştür. Tabloların identity özelliğine dönüştürülmesi işlemi Genel tablolar için Sistem İşletmenine girişte ve Genel Tablo Yönetimi Güncellenerek, Firma tabloları içinse firmalar üzerinde tabloların sürüme göre güncellenmesi işlemiyle yapılacaktır.Firma tablolarının güncellenmesi önceki versiyon geçişlerine göre biraz daha uzun sürebilir, işlemi yarıda kesmeyiniz.
2.04 versiyona geçiş işleminde IDENTITY güncelleme sırasında program haricinde eklenmiş olan INDEX ler silinebilir bu yüzden geçişten önce kullanıcılar tarafından eklenmiş olan index lerin yedeği alınarak geçiş sonrasında tekrar oluşturulmalıdır.
Geçiş öncesinde, veri tabanında SCHEMABINDING kullanılarak oluşturulmuş viewlar var ise bu viewslar silinmelidir.
Identity geçişinden sonra eski sürüm programlarla Identity geçişi yapılan veritabanına bağlantı mümkün olmayacaktır. Tüm firmalar geçilmese dahi ortak tabloların yapısı değişecek ve SEQ uzantılı tablolar silinecektir. SEQ uzantılı tabloların olmaması eski sürümlerde datanın kullanılamayacak olması anlamına gelir.
2.42.00.00 sürümüne özel uyarı :
2.42.00 sürümümüz ile birlikte ürün kurulum işlemi sırasında server minimum donanım gereksinimlerini (Konfigurasyonunu) kontrol eden mekanizma geliştirilmiştir.
Geliştirilen bu mekanızma ile birlikte ürün kurulumu sırasında yükleme yapılan server için sistem ihtiyaçları dokümanlarımızda da belirttiğimiz minimum donanım gereksinimlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmekte ve bilgi amaçlı uyarı verilmektedir.
2.44.00.00 / 2.45.00.00 sürümüne özel uyarı :
2.44.00 sürüm öncesi eklenen cari hesap kartlarında ISPERCURR alanı NULL olması durumunda ilgili cari hesaba ait e-arşiv faturaların Form Bs'de listelenmeme sorunu ortaya çıkmaktadır. Çözüm için; NULL olan bu kayıtların '0' sıfır olarak güncellenmesi gerekir. Bu işlem için aşağıdaki örnek sorgu kullanılabilir.
UPDATE LG_500_CLCARD SET ISPERCURR=0 WHERE ISPERCURR IS NULL
2.49.00.00 sürümüne özel uyarı :
2.49.00.00 versiyonu ile birlikte ticari sistem arayüzünde "Satınalma Faturası", "Satınalma İrsaliyesi", "Satış Faturası" ve "Satış İrsaliyesi" formlarının görselleri ile ilgili bir değişiklik olduğunu önemle belirtmek isteriz. Bu formların "Detaylar" tabı, bu sürümle birlikte "Detaylar" ve "Detaylar II" olarak düzenlenmiştir. Bahsi geçen formların öndeğer hali 3 tab sayfasına sahip olacağından "Detaylar" tabının bölünmesiyle birlikte bu tab içeriğinin bir kısmı yeni sayfaya taşınmıştır. Eğer bu formlar üzerinde uyarlamalarınız varsa bu düzenlemeden etkilenebileceğinden 2.49.00.00 setine geçiş öncesinde bu formların ayrıca ele alınıp gözden geçirilmesi gerekmektedir.
- Bu düzenlemeye yönelik veritabanı tablolarında özel bir geliştirme yapılmadığından her versiyon değişiminde gerçekleştirdiğiniz standart süreçleriniz veritabanı tabloları için yeterli olacaktır.
ERP 2.50.00.00 Sürümü :

 

Skonsol2 de Satış Faturası yazdırılırken cari hesap kartında girilen Satış Fatura Formu kullanılmıyordu, düzeltildi.

Birim setinde 'Bölünebilir' seçilmemesine rağmen SKONSOL'da ondalıklı birim girilebiliyordu, düzeltildi.

Raporlar tablo veya excel olarak alındığında bilgisayar ayarlarındaki tarih formatından farklı olarak tarih bilgisi yazdırılıyordu,düzeltildi.

Malzeme kartları browserına "Ana Birim Barkodu" kolonu eklenmiştir.

Varyantlı malzemenin "Varyantlar" ekranına döküman ekleme özelliği getirilmiştir.

Malzeme kartları browserında Ctrl+F ile arama filtrelerine malzeme varyant seçenekleri eklenmiştir.

e-İrsaliye uygulaması kapsamında, e-İrsaliye kullanan firmanın sistem işletmeninde, kontrol tipi (Firma Bazında / İşyeri Bazında) seçimine bağlı olarak ambar fişinin e-İrsaliye olarak oluşturulup oluşturulmayacağının belirlenebilmesi sağlanmıştır.

Ambar sayımı ekranına Emanet Stok (Satış) ve Emanet Stok (Satınalma) kolanları eklenmiştir.

Ürün reçetesi ağacı listenirken reçete satırlarında yer alan girdi satırlarında alt birim üzerinden işlem gören girdilerin birim fiyat ve toplam tutarları birim çevriminden dolayı hatalı hesaplanıyordu, düzeltilerek girdide seçilmiş olan birime göre tutarların listelenmesi sağlanmıştır.

Satınalma faturaları için de 'Emanet' takibinin yapılması sağlanmıştır.

Toplam Satınalma/ Satış Rakamları raporunda "Toplam KDV, Toplam İndirim ve Toplam İade" tutarlarının listelenmesi sağlanmıştır.

Seri ve lot numaralarının son kullanma tarihine göre çıkış işlemlerinin engellenmesi veya uyarı verilmesi sağlanmıştır.Bu kapsamda Satış Dağıtım parametrelerine "Seri/Lot No Son Kullanma Tarihine Göre Çıkış İşlemini Durdur" ve "Seri/Lot No Son Kullanma Tarihine Göre Çıkış İşlemini Durdurma Gün Sayısı" parametreleri eklenmiştir.Satış işlemlerinde seçilen parametre değerlerine göre fiş tarihi ile seri ve lotların son kullanma tarihi arasındaki fark hesaplanarak kontrol yapılacaktır.

Kısmi karşı sipariş oluşturma işleminden sonra tekrar karşı sipariş oluşturulmak istendiğinde bir önceki karşı siparişte tamamı karşılanan malzemelerin istendiğinde gelmemesi için 'Karşı Sipariş Oluşturma İşleminde Miktarı Sıfır Olan Satırlar Eklensin : Evet/Hayır' parametresi eklenmiştir.

e-İrsaliye uygulaması kapsamında, Malzeme Fişleri,Satınalma ve Satış İrsaliye browser filtre seçeneklerine, e-İrsaliye ve e-İrsaliye Statüsü filtre seçenekleri eklenmiştir.

Sipariş,irsaliye ve fatura ön izleme penceresinde (F7), satırlar ve genel için indirim oranını gösteren (%) kolonu eklenmiştir.

Alış ve satış faturaları içerisinde yer alan irsaliye aktarımı işlemi seçeneklerine proje kodu filtresi eklenmiştir.

'Fatura İptal Edildiğinde Bağlı İrsaliye İptal Edilsin' parametresine bağlı olarak yeni eklenen ' Fatura İptal Edildiğinde Bağlı İrsaliye İptal Edilsin Fatura Tipleri ' parametresi ile fatura tipine göre irsaliyelerin iptal edilmesi parametreye bağlanmıştır.

e-Fatura , e-Arşiv olarak düzenlenmiş faturalar ve e-İrsaliye olarak düzenlenmiş irsaliyeler üzerinden görüntüleme işleminde ilgili fişin UBL'i ERP'ye kaydedilmişse ERP'den ,kaydedilmemişse ve e-Logo entegretör ile gönderilmişse web servisi üzerinden görüntülenmesi sağlanmıştır.

e-Arşiv uygulaması kapsamında fatura tipi e-Arşiv faturası olan faturalarda öndeğer ödeme türü diğer gelmesi ve açıklama yazılmadan kayıt edilmesine izin verilmesi sağlanmıştır.Fatura tipi e-Arşiv internet olan faturalarda ise öndeğer ödeme türü diğer gelecek ancak açıklama yazılması zorunlu olacaktır.

Fiyatlandırma dövizi ile oluşturulmuş olan sözleşme onaylandığı zaman oluşturulan fiyat kartı ekranında döviz türü hatalı geliyordu,düzeltildi.

Fatura form tasarımındaki "Malzeme Açıklaması 2" alanı 50 karaktere kadar yazdırılıyordu ,200 karaktere kadar yazdırılabilmesi sağlandı.

Satınalma parametrelerine "İthalat Operasyon Fişi Yazdırılması:Tek Sayfa Olarak Yazdırılırsın/Çoklu Sayfa Olarak Yazdırılsın" parametresi eklenerek kullanıcı seçimine bağlı olarak ithalat operasyon fişinin tek sayfada yazdırabilmesi sağlanmıştır.

Go 3 ürününde e-İhracat modülüne "İhracat Operayon Kur Farkı Hesaplama" işlemi eklenmiştir.

İptal edilen kredi kartı ve firma kredi kartı fişlerinin banka hareketleri ekranında filtrelenmesi için, "İptal Durumu : İptal Edilmemiş / İptal Edilmiş" filtresi eklenmiştir.

Cari ve muhasebe hesap kartı üzerinden erişilen hareketler ekranları ile cari hesap hareketleri ekranlarında ilgili fişin yazdırılabilmesi sağlanmıştır.Bu kapsamda F9-sağ mouse menüye "Yaz" ve ekranın alt bölümüne printer butonu eklenmiştir.

Cari hesap listesinde rapor üzerinden cari hesap kartlarına ulaşılması sağlanmıştır.

 

Kasadan çek tahsili yapılırken girilen masrafa ait oluşan gider pusulasının tarihinin değiştirilebilmesi sağlanmıştır.

İşlem bordrosu kendi teminatımız bordrolarındaki Müşteriden İade ve Müşteride Çözdür bordrolarının başlığına proje kodu seçeneği eklenmiştir.

 

Ayrıntılı Tahsilat Ve Ödeme Listesi rapor filtre seçeneklerine "Listeleme: Koda Göre / Ünvana Göre" filtresi eklenmiştir.

Detayli Ortalama Vade rapor filtrelerine "Listeleme Şekli: Cari Hesap Koduna / Ünvanına Göre" seçeneği eklenmiştir.

Mali dönem bağımsız çalışan firmalarda muhasebe hesap planı ekranına bakiye yılı alanı eklenmiştir.

Çekin muhasebeleştirilmesi sonucu oluşan mahsup fişinin her iki satırına da çek seri numarası ve vade tarihi bilgisinin satır açıklaması olarak yansıması sağlanmıştır.

Otomatik muhasebeleştirme ile muhasebeleşen fiş iptal edildiğinde,muhasebe fişinin de iptal edilmesi sağlanmıştır.

Personel ödemesi Muhasebe bağlantı kodları hesaplama seçeneklerine; P53:687 sayılı kanun gelir vergisi indirimi, P54:687 sayılı kanun damga vergisi indirimi eklenmiştir.

Sistem işletmeninde yapılan işlemlerin loglanması sağlanmıştır.Sistem işletmeni, Yönetim/Diğer Tanımlar/İzleme Raporu ve Araçlar /Kullanıcı İzleme Raporu üzerinden takip edilebilir.

Kullanıcı yetkilerinde E-Beyanname Türü yetkilerine tüm beyanname türleri eklenmiştir.

Sistem Yöneticisi olmayan kullanıcıların da "Kullanıcı İzleme Raporunu" alabilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda kullanıcı yetkilerindeki Ticari Sistem Yönetimi - Dosya başlığı altına "Kullanıcı İzleme Raporu" yetkisi eklenmiştir.

e-İrsaliye uygulaması kapsamında, sistem işletmeni firma tanımları altındaki ambar tanımına adres,telefon ve e-posta alanları eklenmiştir.

SYS/Zorunlu Alanlar Listesine faturalar için Başlık ve Satırda tanımlanabilen 'KDV Muafiyet Sebebi' seçeneği eklenmiştir.

Malzeme kartı excel aktarım şablonu ile gtip kodunun da aktarılabilmesi sağlanmıştır.GTIP Kodu excel şablonundaki R kolonuna yazılmalıdır.

Ana malzemeye bağlı ek malzemeler tanım ekranında 15 olan ek malzeme tanımlama sınırı 30 olarak değiştirildi.

Malzeme kartları browserı F9 sağ tuş menüden yer alan Sipariş hareketleri penceresindeki Sevk-Kalan Miktar alanı hatalı değer gösteriyordu, düzeltildi.

tiger 3 ve tiger enterprise Malzeme kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri sekmesinde ana birimden farklı bir birimle seçilmiş malzeme olduğu durumda üç nokta ile malzeme ekranı açılıp, işlem yapılmadan kapatıldığında mamul alt malzemesinin birimi değişiyordu,düzeltildi.

Tiger3Enterprise Malzeme Yönetimi
alt alt Ana Kayıtlar - Malzeme / Malzeme Sınıfı Ağacı
Malzeme / malzeme sınıf ağacı penceresinde, pencere boyutları ile oynandığında pencereler bozuluyor.
Malzeme/Malzeme Sınıfı Ağacı ekranı pencere boyutlarında istenilen değişiklik yapılamıyordu,düzeltildi.

Giriş Çıkış Toplamları raporu standart alanlarında bulunan Toplam G.G Miktarı,Toplam G.Ç Miktarı,Toplam P.G Miktarı,Toplam P.Ç Miktarı alanları kullanılarak miktar toplamlarının yazdırılabilmesi sağlanmıştır.

ABC Analizi raporu filtrelerde Satış İşlemleri Kriteri : Satış Maliyeti seçildiğinde rapor listeleme yapmıyordu,düzeltildi.

Talep hareketleri raporu excel üzerine alındığında fiş tarihi sayısal olarak gelmekteydi, düzeltildi.

LogoConnect'ten gelen fatura ERP kayıt edilirken açılan irsaliye eşleme ekranındaki e-Fatura tarihi ve e-Fatura irsaliye tarihi alanının ay ve gün bilgileri ters listelenmekteydi, gün ay yıl formatında gösterilmesi sağlandı.

Satınalma faturası içerisinde malzeme türü sabit kıymet seçildiğinde başlık ve satırdaki ambar bilgileri farklı seçildiğinde, başlıktaki ambarı yazıyordu. Satırda girilen ambarın yazılması sağlandı.

Barkod girişi ile satır eklenirken ilgili malzemenin alt birim barkodları ile işlem yapıldığında malzemenin ana birimi satıra yansıyordu ,düzeltildi.

Satış ve satınalma koşullarında değişiklik yapıldığında programa tekrar giriş yapılmadan güncel değişikliklere göre hesaplama yapılamıyordu, düzeltildi.

Kampanya kartı içerisinde parametre kullanımında * karakterinin kulanılabilmesi sağlanmıştır.

Talep fişi satırlarında aynı malzeme ancak farklı teslim tarihleri seçilmiş malzemeler sipariş içerisine talep fişi aktar veya talep hareketi aktar ile aktarıldığında satırlar birleştiriliyordu, teslim tarihi farklı olan satırların birleştirilmeden ayrı ayrı aktarılması sağlanmıştır.

Sipariş fişi içerisinde F9-Sözleşme Aktar işlemi ile aktarılan sözleşmeye ait ambar bilgisi hatalı geliyordu,düzeltildi.

Sipariş browserında birden fazla sipariş seçilip gönder işlemi yapıldığında gönderilen maillerde ek yer almıyordu , hata düzeltilerek gönderilen tüm siparişlerin ekleriyle birlikte gönderilmesi sağlanmıştır.
Tiger3Enterprise Satış ve Dağıtım

alt alt Hareketler - Alınan Siparişler
Hizmet Satırı Olan Sipariş Bağlantılı Fatura İade Alındığında Siparişin Hizmet Satırı İçin Satış ve Dağıtım Parametrelerinde Bulunan "İade İşlemleri Siparişi Etkileyecek = Hayır Parametresi Dikkate Alınmıyor.
Satırlarında hizmet olan sipariş bağlantılı faturalar iade alındığında Satış ve Dağıtım /Satınalma Parametrelerinde Bulunan "İade İşlemleri Siparişi Etkileyecek = Hayır parametresi siparişteki hizmet satırlrı için dikkate alınmıyor ve sipariş tekrar faturalanabiliyordu, hata düzeltilerek satınalma ve satış siparişlerindeki hizmet satırlarınında parametreye göre çalışması sağlanmıştır.

İthalat ve İhracat operasyon fişlerinde bulunan "Teslim Şekli" ve "Taşıyıcı Kodu" alanlarının oluşan satış ve satınalma faturalarına aktarılması sağlanmıştır.
Sipariş,İrsaliye ve Fatura kopyalandığında detaylı bilgi alanının da yeni fişe kopyalanması sağlandı.

Satış faturası satırında, seçilen varyantlı malzeme ve varyantına ait olmayan seri/lot numaraları hatalı olarak f9 menüde yer alan Seri lot yeri bilgileri seçeneği barkod girişi işlemiyle ilgili varyanta ait olmayan seri/lot numarası yazılarak çıkılabiliyordu, hata düzeltilerek sadece seçilmiş olan varyanta ait seri/lot bilgileri için işlem yapılabilmesi sağlandı.

Kullanıcının yetkisi olmamasına rağmen faturalarda ödemeler kısmına manuel ödeme planı kodu tanımlayabiliyordu, düzeltildi.

Logo tiger 3 versiyon 2.50.00

 ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part1.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part2.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part3.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part4.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part5.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part6.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/ERP/GUNCEL/TIGER3/2.50.00.00/2.50.00.00.TIGER3.part7.rar

 Logo go 3 versiyon 2.50 geçiş
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part1.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part2.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part3.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part4.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part5.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part6.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO3/2.50.00.00/2.50.00.00.GO3.part7.rar 

Logo start 2.50 versiyon geçiş 
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/START/2.50.00.00/2.50.00.00.LOGOSTART.part1.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/START/2.50.00.00/2.50.00.00.LOGOSTART.part2.rar
ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/START/2.50.00.00/2.50.00.00.LOGOSTART.part3.rar